Oprava sobotních výsledků

2. 10. 2017 napsal Štěpi

Na ORIS byly nahrány opravené sobotní výsledky kategorií M21E a M40.


Je po závodech

25. 9. 2017 napsal Štěpi

Děkujeme vám za účast a doufáme, že jste si závodní víkend v Brně užili i přes nepřízeň počasí, a bavilo vás to alespoň stejně, jako to bavilo nás.

Fotky ze závodů budou postupně přibývat v našem Mediálním zákoutí.
A aby o nic nepřišli ani ti, kteří udělali trestuhodnou chybu a nezúčastnili se sobotního večírku, zveřejňujeme tamtéž link na populárně naučné video “How to be a MTBO biker”, natočené našimi závodníky ve spolupráci se studiem Schwabach Bros Pictures :-).

Máme tu pár ztrát a nálezů a mapy z obou dnů, vše přivezeme za tři týdny do Zbraslavic.


Plánek příjezdu a plánek centra závodu

22. 9. 2017 napsal Štěpi


Budete o víkendu raději ležet doma?

22. 9. 2017 napsal p/d

Nebo musíte trpět na Skalní bráně? Nebo máte nějakou jinou výmluvu proč nebýt na okruhu a přitom zároveň toužíte vědět o každém lístečku, který se šustne pod neuvěřitelně rychle se točícími koly vašich závodivých kamarádů? Tak s tím vám asi nepomůžem. Ale můžete alespoň zkusit sledovat online výsledky ze soboty a neděle. Třeba to trošičku nasytí vaši zvědavost.


Pokyny

22. 9. 2017 napsal p/d

41 bodů, které by jste si měli přečíst než vyrazíte do Brna, dozvíte se spoustu užitečných informací.
Ti, kteří to nepřečtou ani v pdf, aby je ty informace zbytečně netížily, a byli lehčí a mohli jet rychleji, by měli vědět alespoň jednu zásadní informaci – v sobotu na Middlu platí úplný zákaz pohybu mimo cesty, tzn. není dovoleno fikání!


Startovky

20. 9. 2017 napsal Štěpi

V ORISu jsme zveřejnili startovky na sobotu a neděli.


Nikola Tesla Bar

19. 9. 2017 napsal Štěpi

Myslíme i na to, aby jste měli během víkendu možnost doplnit energii vydanou při závodě, dát si pivo, limo, kafe s domácí buchtou, případně se zahřát teplým nápojem, nebo něčím ostřejším.
Od sobotního dopoledne do nedělního vyhlášení výsledků pro vás bude v provozu „Nikola Tesla Bar“ v režii tesláckých bikerů.
Sobotní menu obsahuje kuřecí vývar, hovězí guláš+chleba, zeleninové rizoto a Chili con Carne. V neděli jsou k snídani, do vyčerpání zásob, slíbena míchaná vejce a obložené talíře, k obědu se bude podávat čočková polévka, těstovinový salát a kuřecí řízek.
Na čepu bude pivo Ferdinand od partnera našich závodů, a jelikož je září a jsme na jižní Moravě, tak také burčák.


Přihlášky přes ORIS skončily, mapy jsou v tisku

19. 9. 2017 napsal Štěpi

případné další dohlášky už pouze e-mailem do naplnění kapacity volných míst ve startovkách. Ubytování můžete v Doplňkových službách dohlašovat do dnešní půlnoci.


Šokující krok! Mapy zveřejněny!

16. 9. 2017 napsal p/d

A jsou na nich cesty! Hodně cest! A taky sever! Ten je na obou mapách! Ale na té pro klasiku je natočený asi o 20 stupňů vlevo! Tak si na to dejte pozor! Ať ho najdete!


Rozhovor se stavitelem Middlu

15. 9. 2017 napsal Štěpi


Carlosi, můžeš popsat prostor sobotního middlu?
Je to poměrně výrazně zvlněný terén, která má zajímavou historii. Dlouhodobým působením motoristických fanoušků při přesunech z obce Žebětín na Masarykův okruh, vznikla pozoruhodně spletitá síť cest a cestiček. Charakteristické pro takto vzniklé stezky je především jejich nepravidelnost až nesmyslnost. Tento jev si vědci nedokáží dodnes jednoznačně vysvětlit. Jedna z teorií poukazuje jako na možnou příčinu působení tajemné síly zvané Médium.

Bylo složité v takovém terénu postavit nejlepší middle sezóny?
Vůbec ne, tento terén je pro závod tohoto hodnocení naprosto ideální, což spolu s vytříbenou stavitelskou technikou zaručuje naprosto splendydní middle.

Můžeš doporučit nějakou vítěznou taktiku?
Tak určitě, ale nechci vše vybalit najednou. Vítěznou taktiku bych chtěl čtenářům odhalit až v neděli, kdy si vezmu na pomoc své kouzelné digitální pero.


Rozhovor se stavitelem Longu

13. 9. 2017 napsal Štěpi


Pari, proč by měli závodníci do Brna přijet?
Protože na ně čeká krásné babí léto, příměstský les plný singlů, náročné tratě a prima večírek.

Co nabídne klasická trať?
Smíšený les, hustou síť povětšinou dobře sjízdných cest, výhledy na Prýgl a na hrad Veveří.

Jaká bude vítězná taktika?
Jeďte vostře do kopce i z kopce. Je konec sezóny, není nač se šetřit. A koukejte taky trochu do mapy.


Stav příprav / zprovoznění objednávek ubytování v ORISu / Karla&Valentino

13. 9. 2017 napsal Štěpi

Přípravy na závody finišují. O uplynulém víkendu jsme provedli konečnou aktualizaci mapy, Mařas a Pari dolaďují poslední detaily tratí před úterním tiskem a zde na webu začnou postupně přibývat informace k závodnímu víkendu.

Z neznámého důvodu nám nefungovalo objednávání ubytování v ORISu, za což se omlouváme. Dnešním dnem je to opraveno, takže neváhejte a hlaste se. K dispozici jsou dva typy ubytování – ve stanu/bydlíku/pod širákem na místě a nebo tělocvična v ZŠ Vejrostova v Brně-Bystrci (cca 8km daleko). Večírek bude probíhat v centru závodu a stejně tak úschovna kol (do ZŠ kola nebudou vpuštěna).

Z důvodu výpadku doplňkových služeb v ORISu prodlužujeme termín objednávky ubytování do středy 20.9., termíny přihlašování na závody platí tak, jak jsou uvedeny v rozpisu.

A zpráva na závěr – pořadatelé intenzívně jednají o účasti motocyklového závodníka Valentina Rossiho a ministryně Karly Šlechtové, aby v pohodové atmosféře bajkového víkendu dořešili nedorozumění ze startovního roštu během závodu MotoGP, konaného na témže místě před měsícem…


Zveřejněn rozpis, spuštěny přihlášky

11. 8. 2017 napsal Štěpi

pod odkazem vlevo najdete Rozpis závodu, v ORISu byly spuštěny přihlášky.


Fotky z lesa

2. 8. 2017 napsal Štěpi

Jistě vás zajímá, co je v Brně nového, krom toho, že je tu aktuálně pořádné vedro.
Mapaři mapují, stavitelé staví a klasifikátoři klasifikují.
A tak zatímco se válíte na pláži, nebo lezete po horách, můžete se podívat na fotky z lesa, ať víte, jak to u nás vypadá.
Někde je asfalt, jinde singlík, tady bude cesta zarostlá a tady to bude drncat, někde je to po rovině a jinde do kopce, prostě od všeho trochu. Sledujte stránky, brzy tu bude rozpis.